Friday, 5 July 2013

Sabarlah wahai jiwa pejuang

Assalamualaikum.. buat sahabat semua.. sedih hati HN bila dengar berita sejak seminggu ini. beberapa yang lepas, mendapat berita bahawa mursi telah ditahan dan dipaksa turun daripada pangkat president. Yang bertambah sedih apabila kononnya penyandang president baru adalah dalam kalangan bangsa yang beragama kristian.. Allahuakhbar.. sejarah pertama dilakukan..

Namun, Mursi hanya berkata"Allah ada untuk menjaga saya". sesungguhnya ia menampakkan bahawa Mursi ini hanya bergantung pada Allah.. pelbagai macam pembaharuan beliau lakukan.. semua adalah untuk ISLAM..

Namun musuh ISLAM ini merasa ia adalah ancaman kuat dan perlu di banteras. Cara terbaik adalah bermain isu remeh, mengupah orang luar (barat)  membuat protest kononnya mereka adalah rakyat Mesir dan menggulingkan Mursi. Namun berita semalam mengatakan bahawa rakyat Mesir mahu Mursi dikembalikan ke jawatan nya..

Semua orang menjadi bingung.. termasuklah HN.. sekejap mahu beliau turun sekarang mahu beliau kembali.. apalah sebenarnya yang terjadi..

Sesungguhnya hanya Allah yang tahu.. moga Allah permudahkan ISLAM tersebar di akhir zaman ini.. Dengan pelbagai pergolakan berlaku,, mula-mula di Palestein,Syria,Myanmar,Turki, kini Mesir.. HN rasa susah hati,, sehingga terkeluar kata-kata pengharapan.. "bila IMAM MAHADI akan muncul? tak sanggup nak lihat penderitaan saudara seISLAM ku..

mohon amalkan doa qunut nazilah:

No comments:

Post a Comment